IVAN CANKAR Z LEPO VIDO PRI SVETI TROJICI IN EKOMUZEJ

Večkulturni Pachamama center se imenuje po Materi Zemlji. Lastniki in prostovoljci iz vsega sveta želijo polepšati ta del zemlje. Videli boste  čudovit park in mnogo umetnin skupaj z domiselnimi sonaravnimi tehnološkimi izboljšavami in naravno kozmetiko.

Mimo znamenitega gradu Negove se boste odpeljali  v Ekomuzej Dolina pozitivnih energij. Ekomuzej na celotnem ozemlju občine Benedikt za vas povezuje prostor, naravo, dediščino, spomin in prebivalce.

Najprej se boste ustavili v biseru baročne umetnosti cerkvi sv. Trojice v Slovenskih goricah. Ogledali si boste trg Sveta Trojica, kjer je bival Ivan Cankar pozimi in spomladi leta 1910 – 1911 in pisal dramo Lepa Vida. Od junija 2019 je na ogled nov Cankarjev spomenik s simbolnim portretom Vide. Pokusili boste  3 vzorce lokalnih  vin in tradicionalno hrano v 300 let stari samostanski kleti Sv. Martina.

Mimo Benedikta po ogledu noriško panonskih gomil in pokušine Benediške slatine se boste odpeljali na kosilo v bližnjo gostilno. Po poznem kosilu boste lahko obiskali  Interpretacijski center Ekomuzeja. Spremljal vas bo turistični vodnik po Štajerski in interpretator dediščine do vašega odhoda domov. Skupina si mora zagotoviti lasten prevoz.