SREDNJEVEŠKA PUSTOLOVŠČINA V CERKVI PRI SVETIH TREH KRALJIH

Starši pripeljite otroke. Skupaj bomo raziskovali, kako so v času vitezov in princesk gradili cerkev?  Kako so kiparili in slikali?  Zakaj so ustvarjali umetnine?  Ugotovili boste, kaj je bilo nekoč lepo in kaj je danes?

Cerkev Sv. treh kraljev je gotska arhitektura namenjena tudi zadovoljevanju lepote. V gotski cerkvi so združena  matematična in astronomska spoznanja ter gradbene in umetniške veščine z namenom zadovoljevanja duhovnih potreb. Notranjost gotska cerkev s portali, slopi in oboki v magični svetlobi, človeka usmerja proti lepoti in večnosti. Gotski krilni oltarji so bili knjige revnih (ko večina ljudi ni znala brati), ki še nam vedno z lepimi  kipi in slikami pripovedujejo zgodbe. Kaj vse lahko izvemo iz slik? Gotsko cerkev so zgradili med leti 1521 – 1588. Že od začetka je bila troladijska cerkev Sv. treh kraljev zasnovna kot romarsko svetišče.

Izhodiščna točka sprehoda  je središče Benedikta, Čolnikov trg 7,   ob vstopni tabli Arheološke ceste. Do cerkve se boste povzpeli po obnovljenih stopnicah. Čas hoje in ogledov 2 uri. Interpretacijsko vodenje je prilagojeno starosti otrok in njihovim interesom. Število udeležencev: najmanj dve odrasli osebi.