BISERI GOTSKE IN BAROČNE UMETNOSTI V SREDIŠČU SLOVENSKIH GORIC IN EKOMUZEJ DOLINA POZITIVNIH ENERGIJ BENEDIKT

Najprej si boste ogledali znamenito poznogotsko cerkev sv. Lenarta. Začeli boste doživljati zgodbe anonimnih mojstrov graditeljev slovenskogoriških cerkva in srečali se boste z deli baročnih kiparjev in slikarjev. S pomočjo domišljije se boste vrnili 400 let v srednji vek in podoživeli gradnjo gotske umetnine. Zanimiv  je del protiturškega obzidja in grobnica grofov Herbersteinov.

Odpeljali se boste k  Sv. Trojici s poznano romarsko baročno cerkvijo in  samostanom. Cerkev in muzejska zbirka sta pravi zakladnici umetnin in starih knjig.

Sledila bo vožnja v naselje Sv. Trije Kralji v Slovenskih goricah. Za vas smo pripravili  interpretativno vodenje po  cerkvi. Pokusili boste  3 vzorcev vin in tradicionalne hrane v 450 let stari kleti nekdanje mežnarije.  Pri Sv. Treh Kraljih je bil rojen »kralj Slovenskih goric« zaslužni narodnjak, vinogradnik, napreden kmet in živinozdravnik Dominik Čolnik.

Po okrepčilu se boste odpeljali v Cerkvenjak. Poznogotska cerkev ima ohranjenih manjši del gotskih fresk in tudi baročno opremo. Ogledali si boste zasebno etnografsko muzejsko zbirko v nekdanji Tušakovi vili.

Mimo gradu Negova in največjega noriško panonskega gomilnega grobišča Trotkova se boste odpeljali na pozno kosilo v bližnjo gostilno. Po poznem kosilu še boste lahko obiskali poznogotsko cerkev sv. Jurija v Jurovskem dolu. Spremljal vas bo turistični vodnik po Štajerski in interpretator dediščine do vašega odhoda domov. Skupina si mora zagotoviti lasten prevoz.