ARHEOLOŠKI BISERI IN EKOMUZEJ DOLINA POZITIVNIH ENERGIJ BENEDIKT

Vaše popotovanje se bo pričelo v Krajinskem parku Negovsko jezero z ogledom naravnih znamenitosti in hiše dobrega človeka iz Negove Ivana Krambergerja. Naslednja zanimivost je več kulturni Pachamama center, ki se imenuje po Materi Zemlji. Lastniki in prostovoljci iz vsega sveta želijo polepšati ta del zemlje. Videli boste  čudovit park in mnogo umetnin skupaj z domiselnimi sonaravnimi tehnološkimi izboljšavami in naravno kozmetiko. Mimo gradu Negova se poste peljali na Ločki Vrh mimo največjega noriško panonskega  gomilnega grobišča v Slovenskih goricah. Vsa gomilna grobišča v naših krajih so na izjemno lepih krajih z močnimi energijskimi točkami. S pomočjo domišljije se bomo postarali za 2.000 let in si zamislili življenje naših davnih prednikov.

Ustavili se boste pri Sv. Treh Kraljih v Slovenskih goricah.  Najprej boste pokusili 3 vzorce vin in tradicionalno malico v 450 let stari kleti in izvedeli nekaj zgodb o bogatem vinogradništvu.

Za vas smo pripravili  interpretativno vodenje po znameniti poznogotski cerkvi Sv. trije kralji (1521–1588) z dragoceno opremo. Po ogledu Benedikta, boste lahko obiskali Interpretacijski center Ekomuzeja, noriško panonske gomile ter pokusili naravno mineralno vodo - Benediško slatino. Nato se boste odpeljali na pozno kosilo v bližnjo gostilno. Po kosilu se boste lahko zapeljali mimo vile rustike v Obratu in obiskali najdišče negovskih čelad.

Spremljal vas bo turistični vodnik po Štajerski in interpretator dediščine do vašega odhoda domov. Skupina si mora zagotoviti lasten prevoz.